CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

vrijdag 30 maart 2012

20 jaar Japanse Tuin in Hasselt


Al 20 jaar is Hasselt de trotse bezitter van Europa's grootste Japanse tuin. Een mooi stukje natuur, gedetailleerd nagebouwd zoals de Japanners zelf zouden doen.
Ontwerpers, architecten en landschapsarchitecten, eerder al betrokken bij de restauratie van eeuwenoude keizerlijke tuinen en het oprichten van historisch verantwoorde gebouwen stonden in voor het ontwerp, terwijl Japanse vaklui maandenlang kampeerden om de tuin vorm te geven volgens de strikte regels van de sakuteiki (de kunst van het vormgeven van het landschap) zoals voorgeschreven door de grootmeester in de twaalfde eeuw.

Met een oppervlakte van 25.000 m² laat de Japanse tuin u wandelen door een rustgevend berglandschap, doorsneden door langzaam stromende bergriviertjes, rotspartijen en zicht op een vissersdorp.
Tijdens de geleide wandeling laat een ervaren gids u verder kijken dan het visueel waarneembare en wekt hij zowat elke steen en plant tot leven. Zelfs het water vertelt een verhaal en trekt een parallel met het menselijke leven.
Wat het meer ingetogen zen-gebeuren betreft is er een focuspunt op de drakenpoortwaterval die uitnodigt tot contemplatie over het vervullen van eigen wensen en verwachtingen en een shintotempel die een ontmoeting met de kami-goden- mogelijk maakt.

(tekst is citaat uit inleidingspagina '20 jaar Japanse Tuin Hasselt')






















Fotograaf onbekend









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deze blogs worden binnenkort in handige categorieën overgeplaatst naar de Bonsai Blogs van Bonsaihobby.