CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

woensdag 24 oktober 2012

Verfijnen Fagus crenata

Fagus crenata verschilt van de Europese beuk  in:

  • kleinere, smalle en meer puntige bladeren;
  • stam is zilvergrijs van kleur;
  • de bladeren verkleuren roodbruin en blijven aan de boom tot in de lente wanneer de nieuwe groei verschijnt.


Verfijning


Japanse witte beuk begin mei. De bladeren zijn net uitgehard en snoei is aangewezen om de vorm van de boom te behouden.
Fijne vertakkingsstructuur wordt bekomen door het terugsnoeien van de bladeren (twee of drie per uitloper).In dit geval snoeien we, met behulp van een scherpe snoeischaar, het bovenste bladpaar weg en behouden de onderste drie bladeren. Een deel van de bladsteel wordt langer gelaten wat de algemene gezondheid van de boom bevordert.


De voor- en achterkant nadat de boom gesnoeid werd. De top van de boom heeft vorm gekregen door de overtollige scheuten terug te snoeien. Het opspannen van een aantal takken met draad doet de rest.

Bedrading

Ingroeien van draad bij Fagus crenata laat meteen littekens achter welke niet, of toch zeer moeilijk, verdwijnen. Daarom is het beter de takken op te spannen dan op de klassieke manier te bedraden.
Dient er toch bedraad te worden dan kan er eerst, als bescherming voor de zeer gevoelige schors, raffia aangebracht worden.

Ontbladeren

Verwijderen van alle bladeren, zoals bij andere beuken gebeurt, is bij Fagus crenata niet aan te raden.


Een methode die in Japan vaak wordt toegepast is deze zoals je hierboven op de foto's kunt zien. Op deze manier wordt de grootte van de bladeren gereduceerd wat meer licht binnenin de boom toe laat.

Voeding

Twee weken na het verschijnen van de nieuwe bladeren mag gestart worden met het toedienen van vloeibare of vaste voeding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten