CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

zondag 10 maart 2013

Juniperus Occidentalis var. Occidentalis

In dit artikel toont Peter Tea het voorbereidende werk bij deze Juniperus met de bedoeling in het najaar aan een eerste vorming te beginnen.


De voorzijde ?


Zijkant ?


Achterzijde ?


Andere zijkant ?

Geschiedenis en eigenschappen van de boom

Deze boom werd vier jaar geleden uitgegraven en heeft sinds die tijd altijd in hetzelfde grondmengsel gestaan. Het uitgraven bleek geen nadelige gevolgen voor de boom te hebben want hij groeide rijkelijk. De natuurlijke habitat van de Juniperus Occidentalis var. Occidentalis is het noordwesten van de VS (Californië, Oregon, Washington en Idaho). Net zoals de meeste juniperussen kunnen deze bomen heel wat stress aan en zijn interessante afgestorven delen meestal rijkelijk aanwezig.

Een aantal close-ups tonen de specifieke kenmerken van de boom.


Close-up van de zijkant in het midden van de boom: opvallend veel dood hout en een prachtige kleur van de schors. Wat ook opvalt is de witte kleur van de dode delen terwijl er nog helemaal geen jinvloeistof werd aangebracht.


Deze foto toont de andere zijde van het vorige beeld.


Natuurlijke jins: onmogelijk na te maken met frezen en boren.


Het loof: stuifmeelzakjes wijzen erop dat de boom mannelijk is, alhoewel dit ook half-vrouwelijke kenmerken zijn. Vele bonsai profesionals fronsen de wenkbrauwen als ze op mannelijke bomen moeten werken omdat de gele kleur van het stuifmeel afleidend werkt en voor een onevenwichtige balans in het ontwerp kan zorgen. Een uitdaging bij.

Een nieuwe verblijfplaats


De houten bak is zo goed als verwijderd en het werk aan de wortels kan beginnen.


De boom wordt in een grotere behuizing geplaatst. Omwille van de mooie dode hout partij wordt deze zijde als voorzijde gekozen. Bovendien toont deze zijde ook de grootsheid van de boom. Het doel is nu om een stevige wortelkluit te ontwikkelen zodat zonder risico's in het najaar aan de boom kan gewerkt worden. Als grondmengsel is 30% Akadama, 30% puimsteen, 30% lava en 10% liefde gebruikt.


Close-up


De achterzijde van de boom


De linkerzijde


De rechterzijde
Geen opmerkingen:

Een reactie posten