CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

zondag 21 april 2013

Project meidoorn

Januari 2013


De boom, ik schat een viertal meter hoog, groeide op een braak stuk terrein bij mij in de buurt. Nader onderzoek toonde een interessante stam.

De stam begon breed beneden, maakte op een hoogte van 10 cm een knik naar links en versmalde langzaam naar boven toe.
Ondanks dat de boom niet oud is vertoonde hij toch een aardige patina wat hem al een "ouder" uiterlijk gaf.Februari 2013
Beneden ontsproten een aantal waterloten die verwijderd moesten worden om geen littekens achter te laten. 

April 2013
Eindelijk gaf de lange winter er de brui aan en besloot ik de boom uit te graven. Normaal wordt een boom voorbereid maar omdat hij in zeer vruchtbare grond stond en gemakkelijk veilig uit te graven waagde ik mijn kans.

Het uitgraven ging zoals verwacht gemakkelijk. Na het uitgraven toonde de boom zijn wortels. Een meevaller: prachtig radiaal verspreid, eigen aan deze soort.

Omdat ik toch op zeker wilde spelen plaatste ik de boom niet in een pot maar in een kweekbak die voorzien is van zeer licht en voedzaam grondmengsel.

De loten werden verwijderd met een knobbeltang en met wondpasta afgedekt om optimale genezing toe te laten (het is geweten dat wonden bij meidoorns niet zo goed genezen).

De knoppen van de boom stonden op springen wat al een goed teken is maar nog geen zekerheid tot overleven. De boom wordt nu een jaar met rust gelaten zodat hij kan herstellen en meer haarwortels aanmaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten