CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

zondag 18 januari 2015

Tip: Opkuisen wonde bij een Acer

Niet de techniek die we meestal hanteren bij het behandelen van wonden, maar met de lente in het vooruitzicht (wel wat optimistisch) het proberen waard.
De boom is het resultaat van een marcot Chishio Japanse esdoorn. De boom heeft zich zeer goed ontwikkeld, alles het resultaat van regelmatig terug in volle grond plaatsen, enten van de takken waar ze gewenst waren, ...
Het moment is nu gekomen om de lelijke snoeiwonde, ontstaan bij het kiezen van een nieuwe top, onder handen te nemen. Langs de voorzijde is de wonde onzichtbaar.
Gezien de boom, om aan stamdikte te winnen, opnieuw voor een aantal jaren in de volle grond verdwijnt, profiteren we mee om de wonde versneld te laten dichten (één van de voordelen die een boom in volle grond mee krijgt dan wanneer hij enkel in een pot zou blijven).
In de maand maart werden aan de randen van de wonden de cambiumlagen bloot gemaakt, ingewikkeld met spaghnum en afgedekt met raffia. De constante vochtigheid rond het eelt versnelt het dichtgroeien van de wonde.
Zeven maanden later.


Zonder twijfel zal volgend groeiseizoen de wonde volledig afgesloten zijn en kan aan verdere verfijning gedacht worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten