CHOWA ZOUTLEEUW

CHOWA ZOUTLEEUW

woensdag 8 augustus 2012

Ziektes en plagen: deel 3 - 'Crataegus'

Bacterievuur is een ziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Erwinia amylovora. De kenmerken van de ziekte zijn bruinzwart verkleuren, verdorren en verschrompelen van de bloemen, bladeren en twijgen. Het is een zeer besmettelijke ziekte. De ziekte is beter bekend onder de naam 'perevuur'. Aangetaste planten moeten sterk teruggesnoeid worden. Het snoeisel mag niet op de composthoop en je snoeimateriaal dient grondig ontsmet te worden.

Stippel- of spinselmot. Op zeer korte tijd kan de boom ontdaan worden van zijn bladeren door deze vraatzuchtige rupsen en larven. Gelukkig brengt spinselmot maar één generatie per jaar voort. Volwassen dieren zetten eitjes af in groepen van 20 tot 40. De larven komen niet uit het omhulsel maar doorboren de punt van het ei. Met beschutting van de schaal en een spinsel er omheen overleven ze de winter om in mei hun schuilplaats te verlaten. Bestrijden met Delttamethrin van Denca Decis.



Soms komt ook meeldauw voor. Op diverse plantendelen vormt zich een wit of grijs schimmelpluis. Meeldauw kun je best preventief behandelen met Dithane WG van Edialux.

© Foto's onbekend


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deze blogs worden binnenkort in handige categorieën overgeplaatst naar de Bonsai Blogs van Bonsaihobby.